marantidis-Gelato-Festival-World-Masters-2025-kavala-citypedia

Ο Χαράλαμπος Μαραντίδης μετέτρεψε την τηγανιτή φέτα με μέλι σε… παγωτό και επέστρεψε από την Μπολόνια με μια πανευρωπαϊκή διάκριση και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο τελικό!

Με γεμάτες τις βαλίτσες επέστρεψε από τον Ευρωπαϊκό τελικό Gelato Festival World Masters που διεξήχθη στην Μπολόνια της Ιταλίας, ο Χαράλαμπος Μαραντίδης, Executive Pastry Chef του εδώ και 6 δεκαετίες γνωστού ζαχαροπλαστείου της Καβάλας.

Αν και κορωνίδα του ζαχαροπλαστείου ήταν, είναι και θα είναι το περίφημο προφιτερόλ τους, φαίνεται πως η νέα γενιά των ακολούθων (Χαράλαμπος, Γιώργος και Κυριάκος) έβαλαν πλώρη για Ιταλία, θέλοντας να γράψουν και εκεί τη δική τους ιστορία αλλά αυτή τη φορά στο παγωτό.

Πατώντας πάνω στο όνειρο της κατάκτησης του αγαπημένου Ιταλικού γλυκού και σε «πάντρεμα» πάντα με την ελληνική παράδοση, ο Χαράλαμπος Μαραντίδης κατάφερε να συστήσει στο Μπολονέζικο κοινό, ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά ορεκτικά, αλλά με τη μορφή παγωτού. «Εμπνεύστηκα το παγωτό ανθότυρο με καραμέλα μάνγκο και τραγανό τούνελ σουσαμιού, από την τηγανιτή φέτα με μέλι» θα μας πει ο Χαράλαμπος Μαραντίδης, αναφερόμενος στην έμπνευση που στάθηκε η αφορμή για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία «καλύτερο ελληνικό παγωτό».

Η οικογενειακή επιχείρηση που δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, επιβεβαιώνεται για την αφοσίωσή της στην ελληνική παραδοσιακή τέχνη της ζαχαροπλαστικής, και παρά τον ακραίο ανταγωνισμό λόγω της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, διατηρεί αναλλοίωτη την ταυτότητά του, με μικρές πινελιές σύγχρονης γαστρονομικής κουλτούρας.

Με 74 συμμετέχοντες από 13 χώρες, ο Ευρωπαϊκός Τελικός του Gelato Festival World Masters πραγματοποιήθηκε στις 30–31 Οκτωβρίου στην έδρα της Gelato University Carpigiani στην Anzola Emilia, με διεθνή επιτροπή να αξιολογεί τεχνική, γεύση και παρουσίαση.

Ανάμεσα στους φιναλίστ, δύο Έλληνες gelato masters ξεχώρισαν: ο Δημήτριος Χαραλάμπους (Gelato Palladion, Ρόδος) και ο δικός μας Χαράλαμπος Μαραντίδης (Marantidis Gelateria, Καβάλα), με τη γεύση «Exotic Greek Cheese».

Ο θεσμός, που ιδρύθηκε το 2010 και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με συμμετοχές από πάνω από 3.500 δημιουργούς, συνεχίζει τη διεθνή του πορεία, ενώ ο Παγκόσμιος Τελικός του 2026 θα ανακοινωθεί στο Sigep World στο Ρίμινι τον Ιανουάριο του 2026, με τον Χαράλαμπο Μαραντίδη να παίρνει τον λευκό του σκούφο και να δηλώνει παρών.

Διαβάστε επίσης...

17-noemvri-2025-kavala-citypedia-005
Τοπικά

Καβάλα: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Καβαλιωτών και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 17

Διαβάστε περισσότερα »