Igano: Σπιτικό παστράμι από Black Angus Αυστραλίας

του Στάθη Χαρπαντίδη

Ο chef Βενέτης Κυρλής μας ετοίμασε αυτές τις ημέρες ένα εξαίσιο σπιτικό παστράμι από Black Angus Αυστραλίας, πήρε την μπρισκετούλα την πουδράρισε με βότανα και μπαχαρικά και την σιγόψησε στο φούρνο για δώδεκα ολόκληρες ώρες.

Βγήκε ένα ζουμερό και τρυφερό κομμάτι , το έκοψε σε λεπτές φέτες και γέμισε το αφράτο sando. Τι είναι αυτό; Μα όλα θα σας τα πω….εντάξει είναι το γιαπωνέζικο ψωμάκι που έχει ανακηρυχτεί σε απόλυτο φετίχ του street food.

igano-pastrami-kavala-citypedia

Πρόκειται για ένα γαλατόψωμο σε σχήμα φόρμας-τοστ λίγο πιο πληθωρικό από το συνηθισμένο που θα σας κερδίσει με την ελαφριά γεύση και την αφράτη υφή του.

igano-pastrami-kavala-citypedia-002

Πρόσθεσε στο τέλος ξινό λάχανο , λιωμένο τσένταρ , πίκλα αγγουράκι , ρώσικη σος και νάτο έτοιμο το σάντουιτς με παστράμι!!!

igano-pastrami-kavala-citypedia-003

Παίδες είναι ξεχωριστό , πυροδοτεί μια γλυκιά εφορία στον ουρανίσκο , με την ντελικάτη λιπαρότητα του, την κρεάτινη τρυφεράδα και την γλυκιά ισορροπημένη γεύση του.

igano-pastrami-kavala-citypedia-004

Η ιστορία του : Δεν είναι τυχαίο πως το Νεοϋρκέζικο ντελικατέσεν «Katz’s Delicatessen» δικαίως περηφανεύεται ότι φτιάχνει το νοστιμότερο σάντουιτς με παστράμι παγκοσμίως , κάτι που διαπίστωσα όταν το επισκέφθηκα τον Απρίλιο του 2009. Σύμφωνα με την παράδοση, το παστράμι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική τον 19ο αιώνα από Εβραίους της Ρουμανίας που αναζήτησαν την τύχη τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Παρασκευάζεται από όλα τα μέρη του βοδινού κρέας, αν και το περίφημο της Νέας Υόρκης φτιάχνεται από το στήθος του. Η ονομασία παστράμι είναι δάνειο της τουρκικής λέξης pastirma και θυμίζει τον γνωστό σε όλους μας παστουρμά. Αν και μοιάζουν οπτικά, η διαφορά βρίσκεται στο ότι δεν έχει το τσιμένι που επικαλύπτει τον παστουρμά. Το παστράμι είναι στην ουσία καθαρό κρέας μόσχου, καπνιστό, με επικάλυψη κόκκων πιπεριού, σιναπιού και κόλιανδρου. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες, έχει μεστή διακριτική γεύση και ισορροπημένη ένταση.

Πηγή: newharpas.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

oinotourismos-kavala-citypedia-004
Ανακάλυψε την Καβάλα

Ο Οινοτουρισμός στη Θεσσαλονίκη και το Παγγαίο Όρος​: Ένα ταξίδι στη γεύση, τον πολιτισμό και τη φύση της Βόρειας Ελλάδας​

Η Βόρεια Ελλάδα, γη αντιθέσεων και πλούτου, μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τη μαγεία του οινοτουρισμού. Η πρόσκληση  – που πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα »
what-if-seminaria-gia-efoivous-dipethe-kavalas-citypedia
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για το εργαστήριο για εφήβους “WHATIF??”

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο εφήβων.Το θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων ανοίγει σαν μυστική αυλαία και προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα »